Vedby: For Trump er NATO et marked, ikke et fællesskab.

Vedby: For Trump er NATO et marked, ikke et fællesskab.
Mikkel Vedby Rasmussen har for nyligt skrevet en analyse på Altinget, som sætter fokus på NATO og EU. Her beskrives blandt andet, hvordan Trump anskuer NATO – som et marked.
Og selvfølgelig er NATO også et “marked”, og det skal det være. Et marked er lig med udvikling, konkurrence og samarbejde – jo stærkere et marked desto stærkere er fællesskabet.
 
Men som Vedby også er inde på i sit indlæg, så handler det ikke kun om økonomi, men også om prioriteringer af alliancer. “EU vs NATO” er med Macron og Merkel i spidsen taget til. Der er i høj grad tale om ideologi. Desværre. Idag er der nemlig skabt et konkurrenceelement mellem EU og NATO, som er politisk. Husk på at EU ikke er en forsvarsalliance, det er NATO.
 
Derfor lægger Vedbys indlæg op til mange flere diskussioner end blot NATO som marked – der er i høj grad tale om ideologi og politiske prioriteringer. Trumps holdning til NATO som et marked skal derfor også ses som et direkte modsvar til Macrons stigende interesse i at styrke forsvarsindustrien internt i EU uden om USA.
Trump er forretningsmand – det var det han blev valgt på. Og handel er en af hans mærkesager, derfor finder han ofte sin argumentation heri. Men USA er mere end Trump.
 
USA er også NATO, og vi er et fællesskab.
 
#WeAreNato
Følg debatten på vores facebook side HER.
Læs analysen HER.

Tilføj kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist på siden. De krævede felter er markeret med *