“Udsendt af Danmark” projektet er en stor succes

“Udsendt af Danmark” projektet er en stor succes

 

Folk & Sikkerheds projekt “Udsendt Af Danmark”, som er blevet skabt og drevet af bestyrelsesmedlem Ann-Christina Salquist, er en i den grad blevet en stor succes. Nedenfor kan du læse om projektet i sin helhed – fortællinger, udstillinger, brætspil og undervisningsforløb.

Fortællinger

Projektet Udsendt Af Danmark har kørt for fulde sejl i ti måneder, og den positive effekt, som projektet har haft, har overrasket enormt. Mere end 40.000 har været inde og besøge hjemmesiden, siden den 5. september 2018, og de 170 korte videofortællinger, der indtil videre er offentliggjort, er samlet blevet set i mere end 1.5 mio. minutter – eller sagt på en anden måde; godt 3.000 gange hver!

Med projektet har vi nået ca. 500.000 danskere via de sociale medier, og dagligt kommer projektet ud til 15.000 mennesker.

Særligt interessen fra den yngre målgruppe (15- 24 år) har henover året været stigende. De bruger i gennemsnit 6 gange så lang tid på hjemmesiden som den ældre.

”Tak, fordi I gør det! Nedbryder fordomme, informerer, giver os chancen for at fortælle vores historie som mennesker udsat for en mærkelig situation”. – Maria.

”I gør det, som gør, at vi kan forholde os til hinanden, men også at de ”civile” kan forstå os. I belyser dem med ægthed og sjæl”. – René.

Fra den 5. august til den 5. september udsender vi som et sidste slag med halen og nedtælling til Flagdagens 10-års jubilæum 30 nye film – en hver dag. Du kan skrive dig op her og få dagens fortælling direkte i din mail.

 

Udstilling

Vi har set, hvordan både den fysiske udstilling og de online fortællinger har åbnet op for samtaler, der ikke ellers ville have fundet sted. Og de mere end 1.600 skoleelever med lærere, der har været på besøg i udstillingen og oplevet projektets 120 minutters forløb – er gået klogere derfra.

”Det er simpelthen så givende og et fantastisk initiativ. Det er svært for os at formidle denne historie, og den kan bruges til at perspektivere med i samfundsfag!” – citat fra lærer, Aalborg.

Siden premieren på Københavns Rådhus i februar 2019, har udstillingen været godt rundt i Danmark. Vi har indtil videre besøgt 12 byer, og står henover sommeren på Panzermuseum East, inden vi fortsætter turneen med besøg i Korsør, Frederiksberg, Fredericia, Rønne, Randers, m.m.

Vi vurderer, at udstillingen, udover de mange skoleelever, har været besøgt at mere end 10.000 nysgerrige danskere. Og der er flere biblioteker, der gerne vil stille lokaler til rådighed for den ubemandede udstilling, men som desværre ikke har midlerne til at dække transportomkostningerne. Derfor søger vi helt konkret efter støtte til at kunne løfte udstillingen rundt på 10 biblioteker og et mindre beløb til at lave version 2.0 af udstillingen – både fordi, vi kan se, hvordan den kan blive endnu bedre, men også fordi, at det slider godt udstillingen at blive udsat for vind, vejr og fedtede fingre.

 

Brætspil og undervisningsforløb

Der er så mange gode historier, men også så meget vigtig kulturhistorie, der skal formidles. Så sammen med en række gode mennesker, har vi på egen hånd udviklet det fysiske brætspil ”Gennem Ild & Vand”, som giver både et indblik i Danmarks mange internationale missioner siden 1948, men som også giver en viden om hvilke kapaciteter, vi som nation har sendt ud til verdens brændpunkter.

Spillet er særligt udviklet til at understøtte undervisningen i samfundsfag og historie. Du finder her, hvilke læringspunkter, det understøtter.

”Det var et sjovt spil! Man skulle lige forstå det, men så gav det pludselig vild god mening! En anderledes måde at lære på!” Citat fra elev, Aalborg.

Vi har udviklet undervisningsforløb til udskolingen og gymnasieniveau. Orienteringen er sendt ud til skolerne for nyligt, så de kan bruge det i skoleåret 2019-2020 og forhåbentlig også i 2020 og fremad.

God sommer og tak

Projektets store succes skyldes i den grad det gode samarbejde, der har været på tværs af projektet med de mange frivillige organisationer og ansatte i forsvaret, hjemmeværnet og beredskabet, der har stillet op og bidraget, når vi har været rundt. En kæmpe tak til alle!

Vi ønsker dig og dine en rigtig god sommer og siger endnu en gang tak for den store opbakning.

Tilføj kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist på siden. De krævede felter er markeret med *