Trump og Putin får Norge til at investere i Forsvaret

Med udgangspunkt i den ændrede sikkerhedspolitiske situation har Norge indset, at man bliver nødt til at investere i Forsvaret.

Den norske forsvarschef, Haakon Bruun-Hanssen, udtaler sig meget direkte om nødvendigheden i at investere i det norske forsvar (læs interviewet nederst).

Den norske forsvarschef mener, at stormagternes konkurrence skaber usikkerhed og kan udgøre en risiko for de mindre staters stabilitet. Derfor skal de mindre stater i højere grad være i stand til at tage ansvar for sig selv.
“USA, Kina og Russland er i skarp konkurranse med hverandre om global og regional innflytelse. Stormaktene tar seg mer til rette og tilsidesetter internasjonale avtaler. Den internasjonale orden, som er bygget opp i kjølvannet av annen verdenskrig, blir utfordret. Denne utviklingen kan true småstatenes posisjon, handlefrihet og sikkerhet”, påpeker forsvarssjefen.

Vi har behov for samme debat i Danmark – særligt nu hvor Trump har skabt røre i NATO ved at lade sit embedsværk undersøge muligheden for at udtræde af NATO.

I februar er der topmøde i NATO. Der er ingen tvivl om, at det bliver et af de vigtigste møder i NATO i nyere tid.

Følg debatten på vores Facebook side.

Læs interviewet med den norske forsvarschef HER.

Tilføj kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist på siden. De krævede felter er markeret med *