Statsrevisorer vurderer at Forsvaret har manglet mandskab og materiel til fregatter og inspektionsskibe.

Statsrevisorer vurderer at Forsvaret har manglet mandskab og materiel til fregatter og inspektionsskibe.

Statsrevisorerne konkluderer nu at Danmarks forsvar er blevet sårbart på grund af mangel på udstyr og mandskab. Statsrevisorerne finder det utilfredsstillende at Forsvarsministeriet ikke har sikret at fregatter, inspektionsskibe og kampvogne har haft de nødvendige forudsætninger for at leve op til Forsvarets egne mål for en tilfredsstillende opgaveløsning.

I undersøgelsen fremgår det at 38 kampvogne ikke har været i køreklar stand. Der har manglet besætningsmedlemmer og to fregatter har manglet det fornødne udstyr til opgaveløsning.

Selvom forsvarets materiel- og personelmæssige status er kritisk, er det problematisk at der ikke er udsigt til mærkbar og varig bedring indenfor overskuelig fremtid. Forsvaret vil også fremadrettet være så hårdt spændt økonomisk, at materiel- og personelmangler vil være normalbilledet og ikke en midlertid undtagelse.

Der bør tænkes anderledes i designet af fremtidens forsvar. En større fleksibilitet og agilitet kan være vejen frem. Derudover kan en større anvendelse af Værnepligtige, reservestyrker på kontrakt og Hjemmeværnets frivillige, være løsningen, der kan lappe problemet.

Tilføj kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist på siden. De krævede felter er markeret med *