Sikkerhedspolitik må ikke blive et værktøj for frygt

Sikkerhedspolitik må ikke blive et værktøj for frygt

Mediedækning og frygt. Den gamle historie som omtales i debatoplægget om den onde og den onde ulv – hvilken een fodrer man? – lægger op til en personlig refleksion om ens egen opfattelse af frygt.

Kan en intens mediedækning af et enkelt emne, herunder de sikkerhedspolitiske, skabe en urealistisk opfattelse af frygt blandt borgerne? Og hvordan takler man som borger mediernes indvirkning på ens opfattelse af frygt?

Debattør Nauja Lynge sætter fokus på emnet.

“Uden massiv mediedækning har terrorister ringe vilkår. De er afhængige af, at kunne skabe frygt. Hvad ville der ske, hvis medierne dækkede det mindre og fx undlod voldsomme billedinformationer? Jeg tror, det ville have en stor indvirkning. Der er ikke noget værre for et ekstremt menneske og en magtliderlig person end at blive ignoreret. Succeskriteriet for et terrorangreb er at skabe frygt. Uden mediernes interesse kan det ikke lade sig gøre.”

I en tid hvor fake news er eksploderet og hvor den sikkerhedspolitiske situation er forværret i store dele af verden er der behov for at vi hver især bliver mere bevidste om hvad der skaber vores frygt, hvor den kommer fra og hvad vi kan gøre for at kontrollere den.

Hvilken ulv vælger du at fodre – den gode eller den onde?

I Folk & Sikkerhed ønsker vi en mere realistisk forståelse af nutidens sikkerhedspolitik blandt befolkningen, da vi mener den har været fraværende de seneste årtier. Dermed sagt skal denne ske på et objektivt og faktabaseret grundlag.

God debat!

Læs Nauja Lynges debatoplæg HER.

Tilføj kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist på siden. De krævede felter er markeret med *