Ruslands overgreb i Georgien fortsætter

Ruslands overgreb i Georgien fortsætter

Den 7. august 2020 var det 12 år siden Rusland iværksatte sin fuldskala militære aggression mod Georgien. Den Russiske Føderation fortsætter uafbrudt den ulovlige besættelse af Georgien og skrider mod de facto annektering af georgiske regioner Abkhasien og Tskhinvali-regionen/Sydossetien.

Med sine handlinger truer Rusland fred og sikkerhed i hele Europa og underminerer stærkt det regelbaserede internationale system.

Den georgiske ambassade i Danmark er meget bekymrede over den i stigende grad forværrede sikkerheds-, humanitær- og menneskerettighedssituationen i de besatte regioner på grund af Ruslands ulovlige og provokerende opførsel.

På det seneste har Rusland intensiveret hybrid krigsførelse og desinformationskampagne mod Georgien. Kontinuerlige provokationer og såkaldt “grænseproces” langs besættelseslinjen ledsages oftere med ulovlige tilbageholdelser og kidnapninger, herunder skyderi som i nogle tilfælde har såret georgiske borgere.

En hidtil uset langvarig lukning af besættelseslinjen fra det russiske regime, har medført en betydelig begrænsning af den frie bevægelighed i Georgien.

Samtidig fortsætter Rusland etnisk forskelsbehandling af georgiere og forbyder uddannelse i georgisk. Hundredtusinder af internt fordrevne og flygtninge fra Abkhazia og Tskhinvali-regionen/Sydossetien er fortsat frataget retten til at vende tilbage til deres hjem.

Den georgiske ambassade opfordrer Den Russiske Føderation til at opgive sine interesser og militære overgreb i Georgien.

Læs om Ruslands kontinuerlige militære aggression og igangværende hybrid krigsførelse mod Georgien efter 12 års militær intervention.

Tilføj kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist på siden. De krævede felter er markeret med *