Forsvarspodcasten: “Forsvarets udfordringer – Er buen spændt for meget?”

Forsvarspodcasten: “Forsvarets udfordringer – Er buen spændt for meget?”

Velkommen til Forsvarspodcasten!

Folk & Sikkerhed udgiver podcasts. Vi har oprettet Forsvarspodcasten, som er Danmarks podcast om alt inden for Forsvaret og Beredskabet.

Denne her gang har vi fokus på Forsvarets udfordringer, og i næste del sætter vi fokus på Forsvarets styrker og muligheder.

Vi har besøgt militæranalytikerne Hans Peter Michaelsen og Torben Engen hos Center for Militære Studier på Københavns Universitet.

LYT TIL UDSENDELSEN PÅ YOUTUBEEller lyt til Forsvarspodcasten på din iPhone – tryk på app’en “Podcast” og søg efter “Forsvarspodcast”.

Forsvarspodcasten bliver også sendt på en lang række radiostationer i Danmark.

Forsvarspodcasten bliver udgivet minimum een gang om måneden, men vi håber på sigt at gøre det oftere.

Har du nogle forslag til emner, som Forsvarspodcasten skal tage fat på, så skriv endelig til os på kontakt@folkogsikkerhed.dk.

Forsvarspodcasten er optaget af Jan Simmen, mediekonsulent ved Folk & Sikkerhed. Research ved Adam Meinertz, sekretariatsleder ved Folk & Sikkerhed.

God fornøjelse!

Baggrundsinformation om denne udsendelse:

Da den kolde krig officielt sluttede i december 1989 og endeligt i 1991 med Sovjetunionens sammenbrud, skulle Danmark og resten af verden se en ny udenrigspolitisk virkelighed i øjne. Den store trussel fra Sovjetunionen var væk og stormagtsmonopolet lå nu i amerikanske hænder. Forud lå en tid, hvor verdenssamfundet troede på fredsbevarende reformer.

Samtidig blev danske soldater og beredskabsfolk udsendt til flere og flere opgaver i udlandet. Målet var nu stabilisering. Men i 2001 blev den tidligere sovjetiske trussel imod Danmark afløst af mere eller mindre konstante terrortrusler.

I de senere år er Putins Rusland begyndt at opruste, og det vækker minder om situationen under den kolde krig. Men andre forhold har også fået en øget betydning for dansk sikkerhedspolitik. Cybertruslen. Arktis. Nordkoreas atommissiler. Kinas oprustning, hvor man søger at blive den førende magt i verden i år 2049. De konstante konflikter i Mellemøsten med både Saudi-Arabien og Iran som de to store modstandere.

På trods af større velstand er verden så er blevet et mere usikkert sted og hvad er Forsvarets rolle i den nye multipolære verdensorden? Et er sikkert: udviklingen af den nye sikkerhedspolitiske situation stiller store krav til det danske forsvar. I to podcast’s ser vi henholdsvis på udfordringer og muligheder for Forsvaret. Udsendelsen her ser på de udfordringer det danske Forsvar står overfor.

I næste udsendelse kan du høre om mulighederne.

Det er Folk & Sikkerhed, som står bag Forsvarspodcasten, som er Danmarks podcast om Forsvaret og Beredskabet.

LYT TIL UDSENDELSEN PÅ YOUTUBEEller lyt til Forsvarspodcasten på din iPhone – tryk på app’en “Podcast” og søg efter “Forsvarspodcast”.

Tilføj kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist på siden. De krævede felter er markeret med *