Nyt brief om F-35 kampflyet

Nyt brief om F-35 kampflyet

Hans Peter Michaelsen fra Center for Militære Studier ved Københavns Universitet har skrevet et spændende brief om Danmarks nye kampfly – F-35 Joint Strike Fighter.

Læs det HER.

Læs et andet brief som omhandler selve integrationen af F-35 kampflyet HER.

Uddrag fra materialet:

Indledning

“Folketinget godkendte i 2016 anskaffelsen af 27 F-35-kampfly i perioden 2021-26 for at erstatte Flyvevåbnets F-16-kampfly, som har været i tjeneste siden 1980. F-35-kampflyet, som også kaldes Joint Strike Fighter (JSF), udvikles af USA i samarbejde med otte internationale partnerlande, herunder Danmark. Det betyder, at anskaffelsen af F-35 handler om mere end kampfly. Det er også begyndelsen på et tæt internationalt samarbejde om drift, vedligeholdelse og fortsat udvikling af flyet.”

“Dette baggrundspapir giver et overordnet indblik i F-35-kampflyets egenskaber og illustrerer, hvordan det adskiller sig fra Danmarks nuværende F-16-kampfly.
Derefter beskrives status og planer for JSF-projektet, herunder hvilken rolle Danmark og øvrige partnerlande spiller i forhold til USA. Baggrundspapiret giver også et overblik over, hvordan flyet udvikles og vedligeholdes. Desuden beskrives overgangen fra F-16 til F-35 samt de udfordringer og risici, der er forbundet med integrationen af F-35 i det danske forsvar. Til slut diskuteres centrale sikkerhedspolitiske forhold knyttet til F-35-anskaffelsen.”

 

Tilføj kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist på siden. De krævede felter er markeret med *