NATO-øvelsen Night Hawk 2018 er skudt i gang i Danmark

NATO-øvelsen Night Hawk 2018 er skudt i gang i Danmark

Danmark er vært for NATO-øvelsen i hybrid krigsførelse, hvor 9 andre medlemslande deltager. Øvelsen kommer primært til at foregå på flådestationen på Frederikshavn og flyvestationen i Aalborg.

Øvelsens scenarie koncentrerer sig om hybride trusler og hybrid krigsførelse. Udtrykket hybrid dækker over, at fjenden ikke kun kan angribe med soldater og konventionelle våben, men også med eksempelvis cyberangreb, vira mod offentlige institutioner og kraftværker og ved at skabe forvirring og modstand i befolkningen med fake news.

Omkring 1800 danske soldater fra Specialoperationskommandoen, hæren, søværnet, flyvevåbnet og Hjemmeværnet deltager. Herudover deltager også brandvæsnet og beredskabstyrelsen. Formålet med øvelsen er dermed også at træne soldater på tværs af værn og nationaliteter, gennem øvelser der kræver detaljeret planlægning af samarbejde.

2 Kommentarer

  • Mette Marie Posted 19/09/2018 23:01

    Onsdag d 19 kl 22.30 nåede I da vist Hjarbæk Fjord. Ville have været udemærket med en forvarsel på larmen, selv om I kun befinder jer på nabomatriklen. God nat når I når dertil!

  • Anton Posted 24/09/2018 23:50

    Fantastisk flot hjemmeside, og spændende artikler.

Tilføj kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist på siden. De krævede felter er markeret med *