Debat på Folkemødet på Bornholm – Hvad betyder NATO for Danmark?

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Debat på Folkemødet på Bornholm – Hvad betyder NATO for Danmark?

15. juni 2018 @ 10:40 - 11:40

Fredag den 15.juni kl. 10.40-11.40 afholder Folk & Sikkerhed debat om NATO’s betydning for Danmark i DFS-teltet på Cirkuspladsen i Allinge C-25,

NATO blev skabt som en forsvarspagt og fungerede sådan gennem hele Den Kolde Krig. Efterfølgende justerede NATO sin strategi og har sidenhen været involveret i konflikter og krige uden for NATO-landenes territorier. På nuværende tidspunkt er NATO fortsat primært en forsvarspagt, men er også en offensiv organisation.

Har NATO-landene overhovedet styrkerne til at være både en forsvarspagt og en offensiv organisation – særligt i lyset af udviklingen i den sikkerhedspolitiske situation imod Øst? Hvorledes vurderer de forskellige NATO-lande de sikkerhedspolitiske trusler? Hvor er Danmark i NATO? Og hvad er i det hele taget status i NATO – med et USA, som har vist stigende utilfredshed med mange NATO-landes forsvarsbudgetter, og Tyrkiet, som synes at tilnærme sig Rusland.

Debatmødet stiller skarpt på NATO’s aktuelle udfordringer med udgangspunkt i den nuværende sikkerhedspolitiske situation.

 Paneldeltagere:

Generalløjtnant Michael Lollesgaard, Danmarks Militære Repræsentant i NATO

Jens Ringsmose, Institutchef, Institut for Militære Operationer, Forsvarsakademiet,

MF Søren Espersen (DF), formand for Udenrigspolitisk Nævn

Jens Worning, direktør i Policy Group, udlandskommentator Kristeligt Dagblad, tidl. generalkonsul for Udenrigsministeriet i Sankt Petersborg.

Ordstyrer:

Peter M. Andersen, formand Folk & Sikkerhed

Detaljer

Dato:
15. juni 2018
Tidspunkt:
10:40 - 11:40
Begivenhed Kategori:

Sted

Bornholm