Danmarks første cyberværnepligtige sætter sig bag skærmen

Danmarks første cyberværnepligtige sætter sig bag skærmen
16 unge begynder i dag (3. feb., red.) som værnepligtige med særligt fokus på it-kompentencer, der kan være med til at beskytte Danmark mod cyberangreb, hackerangreb og digitale påvirkningskampagner.

Det første hold cyberværnepligtige er udvalgt blandt de 70 personer, der mødte op til afprøvning for to måneder siden. I dag begynder 11 af dem hos Føringsstøtteregimentet i Fredericia og fem andre på Flyvestation Karup.

Forsvarsminister Trine Bramsen siger:

”Vi er i Danmark et højt digitaliseret samfund, og Forsvaret er ingen undtagelse. Det er vigtigt, at vi kan forsvare os på den moderne kampplads, hvor Forsvarets højteknologiske systemer og materiel er udsat for trusler. Derfor er cyberværnepligten et af de redskaber, vi kan tage i brug for at blive bedst muligt rustet til fremtidens udfordringer.”

I første omgang er der tale om en treårig forsøgsordning. Cyberværnepligten består af fire måneders basisuddannelse ved enten Hæren, Søværnet eller Flyvevåbnet, som ikke adskiller sig fra øvrige værnepligtiges grunduddannelse.

Derefter består uddannelsen af et fem måneders forløb med it-grunduddannelse og it- og cybersikkerhedsuddannelse. Værnepligten afsluttes derefter med én måneds ”On-The-Job Training” i et af Forsvarets tre værn og deltagelse i en stor øvelse om cybersikkerhed.

Forsøgsordningen vil løbende blive evalueret og tilpasset på baggrund af de erfaringer og tilbagemeldinger, der kommer efter de første hold har gennemført uddannelsen.

Læs mere om cyberværnepligt på karriereportalen

 

Cybersikkerhed

Forekomsten af it-relaterede trusler mod private borgere, virksomheder og offentlige myndigheder er stigende.

Kilde: Forsvarsministeriet.

Tilføj kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist på siden. De krævede felter er markeret med *