Cyberangreb købes og sælges som aldrig

Cyberangreb købes og sælges som aldrig

Cyberangreb er en handelsvare. Kriminelle sælger og køber med hinanden som aldrig før, og markedet vokser dag for dag.

Det er første gang, at Center for Cybersikkerhed kortlægger denne udvikling (link til trusselsvurderingen kan du finde nederst).

Forsvarsminister Trine Bramsen advarer om udviklingen.

Cyberangrebene retter sig både mod almindelige borgere og erhvervslivet.

“Produkterne” er i dag af så høj kvalitet (om man vil), at der er eksempler på enkeltpersoner, som har afpresset virksomheder uden at disse personer havde nogle særlige former for IT-kundskaber.

Udviklingen inden for cyberkriminalitet kan tilmed også skade demokratiet:

“Amerikanske myndigheder har advaret om, at ransomware-angreb udgør en af de væsentligste trusler mod det amerikanske præsidentvalg i november 2020. Angreb mod myndigheder og software-udbydere, der eksempelvis administrerer vælgerdata, kan potentielt skabe kaos og mistillid til den demokratiske proces. Selvom cyberkriminelle som udgangspunkt ikke har en selvstændig interesse i at påvirke det amerikanske valg, kan de alligevel skade tilliden til demokratiet og valgprocessen. Det kan ske, hvis de videresælger adgange til statsstøttede hackergrupper, der ønsker at påvirke valget, eller tilfældigt krypterer systemer hos myndigheder, der varetager centrale roller under valget.”

Du kan læse trusselsvurderingen HER.

Her kan du læse om, hvordan du kan forebygge mod cyberkriminalitet – blandt andet på din mobiltelefon, hjemmekontor, m.m.

Forsidefoto: Hentet fra Center for Cybersikkerheds hjemmeside.

Tilføj kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist på siden. De krævede felter er markeret med *