”Er det danske beredskab robust nok til at håndtere morgendagens terrorangreb og storme?”

New York, London, Istanbul, Paris, København, Nice, Berlin, Quebec og Stockholm. Terrortruslen er til stede over alt. Det gælder både den direkte terror, hvor selvmordsbombere og forstyrrede individer sprænger uskyldige folk ihjel eller kører ind i folkemængder med lastbiler. Men også cyberterror, som alle lande i den vestlige verden hver dag må forholde sig til og søge at forhindre.

Presset på beredskabet er kommet for at blive

Vores efterretningstjeneste har travlt med at forebygge, at katastrofen rammer, og de gør deres arbejde godt. Men det er desværre et faktum, at vi ikke kan afværge alle trusler eller angreb. Bodil, Allan, Helga og Urd er blot nogle af de storme, som de seneste år har sat det danske beredskab under stort pres, når Danmark rammes af stormfloder og oversvømmelser. Et pres, som vi må indstille os på er kommet for at blive. Blot ved den seneste storm var hundredvis af ansatte hos de kommunale beredskaber, samt en masse frivillige i Hjemmeværnet og Beredskabsforbundet, aktiveret for at hjælpe med at håndtere de massive oversvømmelser, som stormfloden efter Urd medførte. Med disse mange forskelligartede scenarier er det meget nærliggende at spørge, om det danske beredskab er robust nok til at håndtere alle udfordringer og også i den forhøjede skala, som vi har været vidne til de seneste år?

Beredskabsdebat

Igen i år inviterer Hjemmeværnet, Danske Beredskaber, Beredskabsforbundet og Falck derfor til beredskabsdebat på ”Hjortø”. Her vil Hans Engell stille de nødvendige spørgsmål til beredskabsordførere, repræsentanter og øvrige ansvarlige for det danske beredskab. Spørgsmål som vil blive stillet er bl.a.:
• Er det danske beredskab robust nok til at håndtere morgendagens terrorangreb og storme?
• Er materiel hos og uddannelse af beredskabet tilstrækkeligt?
• Hvordan skal evt. opgraderinger finansieres?

Programmet

Kort introduktion til temaet for debatten ved Hans Engell: (Varighed: 5 – 10 min.)
Deltagere i panel: (Varighed: 40 – 45 min.)
• Beredskabsordførere
• Repræsentant for KL
• Repræsentant for politiet
• Repræsentanter for arrangørerne

FORM OG CASES

Debatten vil i sin form være en debat med rullende panel, som vi kender det fra debatten på DR2.

ORDSTYRER

Hans Engell

PRAKTISK

Arrangementet afholdes fredag d.16/6 kl.10.30 – 12.00 på Hjemmeværnets båd ”Hjortø” på Indermolen i Allinge Havn. Der bydes på brunch fra kl.10.30 – 11.00 og selve debatten afholdes fra kl.11.00 – 12.00.