Åbent samråd om sikkerhedssituationen i Nordatlanten, opstilling af en radar på Færøerne og om en frihandelsaftale for Færøerne

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Åbent samråd om sikkerhedssituationen i Nordatlanten, opstilling af en radar på Færøerne og om en frihandelsaftale for Færøerne

10. december 2020 @ 14:00 - 15:00

Udvalg: Udenrigsudvalget
Mødedato: 10-12-2020
Starttidspunkt: 14.00
Sluttidspunkt: 15.00
Lokale: 1-133
Udenrigsudvalget har kaldt udenrigsministeren og forsvarsministeren i åbent samråd om sikkerhedssituationen i Nordatlanten, om opstilling af en radar på Færøerne og om en frihandelsaftale for Færøerne. Samrådet finder sted torsdag den 10. december 2020, kl. 14:00 i vær. 1-133 på Christiansborg.

Udvalget har bedt ministrene redegøre for hvilke foranstaltninger, regeringen ser som nødvendige for at sikre opretholdelsen af sikkerheden og rigsfællesskabets suverænitet i Nordatlanten.

Derudover har udvalget bedt ministrene redegøre for, om regeringen sammen med det færøske landsstyre har til hensigt at opstille en radar på Færøerne.

Udvalget har endvidere bedt udenrigsministeren redegøre for, hvorvidt regeringen har til hensigt at støtte det færøske ønske og den færøske lagmands anmodning til EU om en frihandelsaftale, og hvordan regeringen vil arbejde for en frihandelsaftale.

Samrådsspørgsmål D, E og F er stillet efter ønske fra Michael Aastrup Jensen (V) og Edmund Joensen (SP).

Tilmelding

Pga. risikoen for coronasmitte er der pt. ikke muligt at overvære åbne samråd som tilhører på Christiansborg.
Samrådet tv-optages og vil blive vist direkte på Folketingets hjemmeside. Optagelsen vil efterfølgende kunne (gen)ses på siden og under “TV fra Folketinget”. Desuden vises samrådet forskudt på Folketingets tv-kanal.

Læs samrådsspørgsmålene HER.

Link til Folketingets TV.

Detaljer

Dato:
10. december 2020
Tidspunkt:
14:00 - 15:00
Begivenhed Kategori: