Folk og Sikkerhed NYHEDSBREV oktober

---

Husk at tilmelde dig Den Sikkerhedspolitiske Konference på Christiansborg fredag d. 25. november på kontakt@folkogsikkerhed.dk.

 

 

Damarks største forsvars-, beredskabs-

og sikkerhedspolitiske organisation

---

Krigsveteraner bag ny veteranfond og musikfestival

En ny veteranfond er igang med at blive etableret, og Folk & Sikkerhed er med fra starten. Blandt andet er vores formand Peter Michael Andersen med i fondens advisory board, og yder en meget stor indsats. Foruden Peters engagement, er vi fire frivillige fra Folk & Sikkerhed, som hjælper til med alt fra strategier til praktisk arbejde.

Veteranfonden er et privat initiativ med det formål at støtte danske veteraner og deres pårørende, og skal stå for afvikling af koncerter. Den første koncert bliver i 2017 på Refshaleøen.

Lige nu har vi brug for frivillige herunder til økonomi og marketing, så hvis du selv har lyst til at være med eller hvis du kender nogle veteraner, som har lyst til at blive en del af teamet, må man meget gerne skrive til Jonas på frivillig@veteranfonden.dk.

Læs mere om VETERANFONDEN. På dette link kan du samtidig nederst på siden finde et link til en artikel fra Politikken, hvor ophavsmanden til Veteranfonden, Jeppe Michael Jensen, bliver interviewet.

---

Den Sikkerhedspolitiske Konference på Christiansborg

Husk at tilmelde dig vores Sikkerhedspolitiske Konference på Christiansborg fredag d. 25. november. Send en mail med navn, titel og organisation til kontakt@folkogsikkerhed.dk.

Du kan læse mere om arrangementet HER

Til konferencen vil du blandt andet få mulighed for at høre to meget spændende sikkerhedspolitiske foredrag af henholdsvis professor Mikkel Vedby Rasmussen og Ph.d., forsker Jeppe P. Trautner.

Mikkel Vedby Rasmussens oplæg vil handle om at dansk forsvar skal have kapaciteten til at foretage konventionel afskrækkelse i Østersøen samtidig med at globale sikkerhedsproblemer fortsætter med at trække på forsvarets ressourcer. Brexit og opbruddet i NATO har konsekvenser for hvem Danmark samarbejder med og hvordan samarbejdet foregår. Det stiller krav til forsvarsbudgettets størrelse.

Jeppe P. Trautners oplæg vil tage udgangspunkt i at efter to årtiers internationalt fokus har NATO og Forsvaret, pga. Ruslands udenrigspolitik, fået nye opgaver i Danmarks nærområde. Dette stiller anderledes krav til Forsvarets personel, organisation og materiel, og blandt andet skal nøglekapaciteter og -kompetencer retableres. For at omstillingen skal lykkes, er der behov for flere penge, men primært for politisk retningsgivning baseret på effektiv politisk-militær dialog. Oplægget inddrager internationale erfaringer herom.

VI GLÆDER OS TIL AT SE DIG!

---

Meet Over Coffee på Holmen

Der er allerede over 100 tilmeldte til Danmarks største kaffemøde.

I samarbejde med Meet Over Coffee inviterer Folk & Sikkerhed til et meget interessant arrangement på Holmen i den smukke aula på Søværnets Officersskole onsdag d. 9. november kl. 17.00 - 19.30.

Temaet er: Passion – til vand, lands og i luften.

Hvad betyder den og hvordan udleves den?

Passion er et ord, som bruges i flæng både i privat og arbejdssammenhænge, men hvad er passion? Hvordan udlever man sin passion, og hvad gør andre for at udleve deres?

Vi har inviteret en række spændende personligheder, der alle taler om deres passion, hvordan den opstod, hvad den går ud på, og om hvordan den dyrkes.

Arrangementet er gratis og der vil være en let anretning.

Tilmeld dig HER

---

Haderslev kom godt fra start

Folk & Sikkerheds netværk Haderslev lagde ud med debatmøde, hvor sikkerheden absolut var i fokus. Et oplæg om den taktiske efterretningstjeneste i Hæren med efterfølgende debat.

Skrevet af L. Larsen

De kom fra nær og fjern da Folk & Sikkerhed Netværk Haderslev kaldte til samling i Musikhuset i Haderslev, hvor Slesvigske Musikkorps til daglig slår deres folder. En veloplagt oberst gennemgik på bedste vis Hærens Efterretningscenter som er garnisoneret i Varde.

Læs resten af den spændende artikel HER

---

Udvalgte nyheder med direkte links

---

Kalenderen

9. november

Meet Over Coffe på Holmen - netværksmøde

25.november

Folk & Sikkerhed inviterer til sikkerhedspolitisk konference på Christiansborg.

 

---

Folk & Sikkerhed udsender ved hvert månedsskifte et elektronisk nyhedsbrev, typisk med indhold af aktuel orientering, informationer, referater, synspunkter mv. Indsendte indlæg som vi vælger at bringe i nyhedsbrevet, er i sit indhold ikke nødvendigvis dækkende for Folk & Sikkerheds holdninger og synspunkter.

Redaktionen: Folk & Sikkerhed - Sekretariatet
Redaktionen er afsluttet 31.10.16