Handelsaftale – Kina/USA

Handelsaftale – Kina/USA

Alle som har læst nyhederne de seneste dage ved at Kina for nylig har sendt bombefly til et meget omskridt øhav – men hvorfor gør de det nu?

I den senere tid har der været et enormt internationalt pres på Kina i forhold til Nordkorea, da en reform af Kinas handelsaftaler med Nordkorea har været den eneste mulighed for at tvinge Nordkorea til forhandlingsbordet.

Derfor har det omtalte øhav, som blandt andet rummer meget værdifulde naturressourcer og geopolitiske interesser, været “nedprioriteret” i en længere periode af Kina.
Men nu ser man at øhavet igen kommer på dagsordenen. Hvad skyldes det?

Det skyldes i høj grad handelsaftaler.

USA har nemlig denne gang – stik mod tidligere gange – reageret meget roligt på at Kina har forsøgt at positionere sig på ny i øhavet.

Det forholder sig sådan at samtidig med at Kina sender bombeflyene afsted, har Kina lovet USA at indgå i en ny aftale vedr. USA’s handelsunderskud med Kina.

Dermed søger Trump at indfri et af sine valgløfter.

Kort sagt kan man sige at USA får hjælp af Kina til at få kontrol over Nordkorea og samtidig blander USA sig i mindre grad end tidligere om Kinas øvrige lokale geopolitiske interesser.

Læs artikel på Jyllandsposten.

Tilføj kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist på siden. De krævede felter er markeret med *